Как ненужните вещи се превръщат в РЕ> ЛА> КС>

Събота, 25 Януари 2014

Снегът отново напомни за себе си, а ние ти напомняне да не разчиташ на него да скрие старите ти вещи, разпръснати по балкони и мазета. Според източните философии, колкото повече счупени, непотребни и излишни вещи трупаш в живота и жилището си, толкова пречиш при теб да идват нови и практични неща. Старото заема много място и пречи на новото да дойде.

Именно заради това, а и за да ти покажем колко прекрасни и идейни стават младите хора в града ни ти представяме удобен и ефектен начин да си релаксиран или проекта РЕ ЛА КС. Той е сътворен от богатото въображение и бързите умове на три дами -  Изабела Маркова, Таня Михайлова и Нора Караламбева. Те са дипломантки на Националната художествена академия и честно да си кажем, направо не можем да повярваме как ние не сме се сетили за тази идея по-рано. РЕ ЛА КС представлява едно отърваване от излишествата от ваша страна и любезното им предоставяне в ръцете на Изабела, Таня и Нора, които ще сътворят от него красиви предмети и инсталации. Тези нови красоти ще може да виждаме в градска среда и да останем с релаксирано сърце колко полезни и красиви са можели да бъдат старите ни вещи и как чрез тях помагаме на града ни да изглежда една идея по-добре.

Инициативата се осъществява по програма "Дебюти" на Национален фонд култура и започна на 1- ви декември, а крайният срок до който може да предавате старите си неща в арт студио Моливи на ул. „Граф Игнатиев" 26, етаж 2 (в безистена) е 31- ви март, 2014 г. Вещите, (които ако се чудите какви могат да бъдат- веднага ви отговаряме - всякакви от стари мебели, през книги, лампи, канцеларски материали до чаши и чинии) може да оставяш всяка сряда и четвъртък от 17:00 до 20:00 (освен ако не са официални почивни дни) и всяка събота от 10:00 до 16:00.

Както виждате време не остана, а ние дописваме това на прага на един бял бус, който сме натоварили с всичко, което задръства кармата ни и ни пречи да си купим новите десет карти на света от птичи поглед, за които отдавна мечтаем. Резултатът на вехториеното отърваване ще можем да видим през месец юни – 2014 г., а като бонус на всичко това ще може да участваме и в работилници тип „направи си сам“, за да оползотворим неоползотвореното.

 

Повече информация за събитието може да откриете на неговата страница https://www.facebook.com/proekt.relaks, а ако ровенето в миналото, което са поели старите ви вещи не ви е по вкуса се замислете колко ще ви е благодарна майката Земя, ако й спестите поне още един диван от Икеа изхвърлен на безценната й територия. Обезбоклучавайте се !

Прочетена 502 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.