СТРУКТУРА И ФУНКЦИИ НА АГЕНЦИЯТА ПО ГЕОДЕЗИЯ КАРТОГРАФИЯ И КАДАСТЪР

Понеделник, 14 Юли 2008

Kадастърът и имотният регистър са система, в която са подредени и описани всички недвижими имоти. Тя съдържа пълната и точна информация за границите и местоположението на имотите, основните им количествени и качествени характеристики, юридическите права и ограничения върху тези имоти. Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) е администрация към Министъра на регионалното развитие и благоустройството за осъществяване на ръководни, координиращи и обслужващи дейности. През 2000 г. тя възниква като Агенция по кадастър с основен приоритет създаването на цифров кадастър и имотен регистър. С влизане в сила на Закона за геодезия и картография през 2006 г. към тези функции се добавят и дейности, свързани с поддържането на единна геодезическа основа за извършване на геодезически и картографски дейности, осигуряване на актуална и единна геоинформация за територията на страната чрез топографско картографиране и други методи и средства, стандартизация на географските имена. Агенцията има 28 териториални служби, които предоставят информация и услуги на всички заинтересовани физически и юридически лица. Стремежът е да прилага и развива най-добрите практики при предоставяне на административни и специализирани услуги. Работата е организирана въз основа на 8-те стратегически принципа на кабинета за предоставяне на административни услуги.
Агенцията се ръководи от Закона за кадастъра и имотния регистър; Закона за геодезията и картографията; Закона за устройство на територията; Закона за администрацията; Закона за държавния служител; Закона за защита на личните данни; Закона за административното обслужване на физическите и юридическите лица.
Всички могат да се свържат с агенцията чрез електронната поща аТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или по факс (+3592) 9555333.
Сп. „Геомедия” започва представянето на всички регионални служби по кадастър в България.

Прочетена 1784 пъти Последно променена в Понеделник, 22 Май 2017 14:12

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.