Новата година започна по традиция с празника на геодезиста

Четвъртък, 17 Март 2011

Усилията на асоциацията за съживяване на бизнеса не спират

Асоциацията на геодезическите фирми и тази година организира празника на геодезиста, който се проведе по традиция в Пловдив, в хотел „Санкт Петербург". Гости на срещата от гръцка страна бяха Джон Тапас - представител на Техническата камара на Гърция и Весела Арнаутова - представител на Национален съюз на инженерите геодезисти на Гърция. Сръбските гости бяха Сава Станкович от министерство на външните работи на Сърбия, доц. Бранко Божич от Факултета по геодезия и геоинформатика на Белградския университет и собственикът на „DMK & Associates International" - частна геодезическа фирма с активна международна дейност, оперираща на геодезическия пазар в САЩ и Канада, г-н Кръстич. Тази година имаше и представител от Унгария - Ласло Сейт Петери.

Същевременно асоциацията на геодезическите фирми продължава усилията за създаване на Балканска асоциация на геодезистите. Документите вече са в съда и се чака регистрация. В знак на близко сътрудничество представители на България са поканени да участват на празника на сръбските геодезисти в Кладово,Сърбия, в края на май.

Асоциацията е инициатор на предстоящия специализиран салон GeoExpo, който ще се проведе в Интер Експо Център в София между 8 и 12 март тази година в рамките на Българската строителна седмица. Организирана е и конференция на тема „Геодезическите технологии и пазари 2011". Събитието е с подкрепата на Камарата на инженерите по геодезия, Агенцията за геодезия картография и кадастър, Университета за архитектура, строителство и геодезия.

Междувременно асоциацията участва на събранието на Съюза за стопанска инициатива, чиито член е. Там беше обсъдена икономическата политика на правителството, като резултатите могат да се формулират така - съюзът реши да активизира дейността си и да втвърди позициите с цел да защита на малкия и среден бизнес в България и да създаде по- добри финансови параметри за развитието на тези фирми у нас.

Асоциацията служи като медиатор за популяризиране на оперативна програма конкурентоспособност на ЕС като популяризира различни схеми за евентуално финансиране.

Прочетена 733 пъти Последно променена в Петък, 25 Ноември 2016 15:39

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.