Лондон от Шекспир до Хичкок събран във вашия смартфон

Сряда, 26 Февруари 2014
Интересно приложение за смартфони ни показва Лондон в бъдещето и миналото, едновременно. Почти както Шекспир олицетворява англоезичната литература и е символ на класиката от миналото, а от своя страна Хичкок свидетелства за "модерната лудост" с новаторските си филми, така и новите технологии се обединяват с историята, за да ни покажат монетата от двете й страни.
 
Това става с инициативата на Museum of London и с приложението Streetmuseum app, което ви позволява да видите някои от най-емблематичните лондонски улици и локации в "нова" светлина. Или ако трябва да сме по-точни ги виждате в "стара" такава, защото снимките ви позволяват да се разхождате редом с лондончани от 19-ти и 20-ти век. Може да се уверите колко много са се променили лондонските улици и да направите това на места като Southern Railway's terminus, една от най-старите гари близо до London Bridge. Тя е била построена, за да свързва Лондон и Гринуйч през 1836г. 
 
Всяка от историческите снимки е правена от фотографи като Хенри Грант, а приложението Streetmuseum app, което излезе на пазара преди преди няколко години, сега се актуализира с над 100 нови локации и изображения, вариращи във времето от 1868 до 2003 г. Ето как модерните технологии и приложенията на вашия iPhone могат да имат и чисто образователна заслуга, а насладата за очите е гарантирана. Просто се разходете из Лондон за чаша чай със смартфона си, за да се почуствате като турист във времето.
 
Още снимки може да намерите тук-  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2567739/Streetmuseum-app-creates-hybrid-images-London.html
Прочетена 1544 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.