Лондон от Шекспир до Хичкок събран във вашия смартфон

Сряда, 26 Февруари 2014
Интересно приложение за смартфони ни показва Лондон в бъдещето и миналото, едновременно. Почти както Шекспир олицетворява англоезичната литература и е символ на класиката от миналото, а от своя страна Хичкок свидетелства за "модерната лудост" с новаторските си филми, така и новите технологии се обединяват с историята, за да ни покажат монетата от двете й страни.
 
Това става с инициативата на Museum of London и с приложението Streetmuseum app, което ви позволява да видите някои от най-емблематичните лондонски улици и локации в "нова" светлина. Или ако трябва да сме по-точни ги виждате в "стара" такава, защото снимките ви позволяват да се разхождате редом с лондончани от 19-ти и 20-ти век. Може да се уверите колко много са се променили лондонските улици и да направите това на места като Southern Railway's terminus, една от най-старите гари близо до London Bridge. Тя е била построена, за да свързва Лондон и Гринуйч през 1836г. 
 
Всяка от историческите снимки е правена от фотографи като Хенри Грант, а приложението Streetmuseum app, което излезе на пазара преди преди няколко години, сега се актуализира с над 100 нови локации и изображения, вариращи във времето от 1868 до 2003 г. Ето как модерните технологии и приложенията на вашия iPhone могат да имат и чисто образователна заслуга, а насладата за очите е гарантирана. Просто се разходете из Лондон за чаша чай със смартфона си, за да се почуствате като турист във времето.
 
Още снимки може да намерите тук-  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2567739/Streetmuseum-app-creates-hybrid-images-London.html
Прочетена 818 пъти

Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме ползвали, когато сме ги създавали.

Алберт Айнщайн

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia at abv.bg
office at geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.