И тази година – две конференции за Световния ГИС ден (обновена)

Вторник, 06 Ноември 2018

За втора поредна година София ще бъде домакин на две конференции по повод Световния ГИС ден. И двете събития ще се проведат на 14 ноември.

В Зала Роял на София Хотел Балкан (Шератон) от 9 ч. ще се проведе конференцията по случай 20-тия юбилеен Световен ГИС ден, организирана от ЕСРИ България. Събитието ще бъде разделено на две сесии - пленарна и с примери от приложението на ГИС в страната, озаглавена „Проектираме България заедно“. Сред дискутираните теми ще бъдат:

„Геопространствени данни и технологии в подкрепа на Европейските политики“ на Стефан Йенсен, директор данни, Европейска агенция по околна среда; “Стратегически Геоинформационни технологии и услуги за нуждите на НАТО“ на Джузепе Пино Нобиле, директор Геопространствени технологии, НАТО.

Управителят на ЕСРИ България, г-жа Евгения Караджова, ще изнесе лекция на тема „ЕСРИ ГИС – 20 години проектираме бъдещето на България заедно. Тенденции, развитие и нови приложения“. По време на конференцията ще бъдат представени технологични новости в ArcGIS.

За “Интегрирана ГИС платформа на МВР за криминални анализи, управление при кризи и осигуряване на обществения ред (демонстрация на живо)” ще говори Младен Петров, директор, Дирекция КИС, Министерство на вътрешните работи. Преслав Ганев от Национална компания „Индустриални зони“ ще представи „ГИС практики в пространственото и регионално планиране“. Пълната програма на конференцията се намира на адрес: http://esribulgaria.com/?uc2013=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0. Участието е безплатно, като е необходима предварителна регистрация.

На 14 ноември Гранд Хотел София ще приеме участниците в другата конференция за Световния ГИС ден. Организатори са ГИС Алианс, чиито партньори включват Давид Холдинг, ТехноЛогика, Колма, Мапекс, Петершинег енд Каниско България, ГИС-София, ДатаМап Европа и Геодетект. Началото е обявено от 9 часа. Темата на тазгодишното издание на форума е Location Based Services (LBS) - услуги, свързани с местоположението. Участието за конференцията на Световния ГИС ден, организирана от ГИС Алианс също е безплано, но е необходима регистрация на адрес: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJbRPW2gQn5Fn5jMclAD9KmN314Us6MnT1e6GaCfqdV4aa0w/viewform. Програмата е достъпна на следния адрес: https://gisalliance.org/ (добавено на 12.11.2018). В конференцията ще участва и зам.-регионалният министър Валентин Йовев. Това съобщиха от пресслужбата на МРРБ.

Прочетена 904 пъти Последно променена в Вторник, 13 Ноември 2018 15:30

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.