Агенцията по кадастър в инвентаризация до 10 януари

Неделя, 05 Януари 2020

От 2 до 10 януари Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще извърши инвентаризация в териториалните си звена - Службите по геодезия, картография и кадастър (СГКК), съобщиха от агенцията.

В този период няма да се приемат заявления за предоставяне на услуги само в приемните на агенцията.

Гише "Получаване" във всички Службите по геодезия, картография и кадастър в страната ще работи и ще предоставя услуги на граждани без прекъсване.

Подаването за заявление за услуги от агенцията ще продължи да се осъществява постоянно и без прекъсване чрез всички останали форми на подаване. Гражданите ще могат да ползват услуги чрез:

-УЕБ портала за онлайн-услуги - Кадастрално-административната информационна система - КАИС.

-общините, в които оправомощени лица по Закона за кадастъра и имотния регистър (ОЗЛ) - служители на районна общинска администрация, предоставят услуги с данни от кадастралната карта и кадастралните регистри за територията на съответния район; подробно описание за местонахождение и работно време.

-правоспособни лица, извършващи дейността по административно обслужване съгласно чл. 56 ЗКИР - издават скици, схеми и удостоверения за характеристики на имот, както и приемат заявления за изменение на данни в кадастралния регистър на недвижимите имоти.

Службите по геодезия, картография и кадастър в страната ще създадат необходимата организация за обезпечаване непрекъснатата работа на звената от 9 до 17.30 часа, за да имат възможност гражданите, ведомствата и юридическите лица да получават документи (скици, схеми, скици-проекти и удостоверения) по заявените от тях и изпълнени услуги, уточняват от агенцията.

Периодът на инвентаризация в АГКК е съобразен с това, че в този период инвентаризация се провежда и в съдилищата и службите по вписвания при Агенция по вписванията, а като резултат от това, частните и държавни съдебни изпълнители, и нотариусите, също ограничават своята дейност.

Прочетена 105 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.