500 българи отбелязаха световния ГИС ден

Петък, 22 Януари 2016

За поредна година и у нас бе отбелязан световния ден на Географските информационни системи (ГИС). По повода бе организирана и конференция под патронажа на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията с официалното партньорство на Университета за архитектура, строителство и геодезия, СУ "Св. Климент Охридски", Минногеоложкия университет, Лесотехническия университет, Българската академия на науките, Българската картографска асоциация, Националното сдружение на общините, Фондация за реформа в местното самоуправление, Българския съвет за устойчиво развитие, Съюза на архитектите в България, Съюза на урбанистите в България, Българската асоциация по водите, Българската асоциация на софтуерните компании, National Geographic България, AFCEA България, Асоциацията на полицейските началници, "Зелени Балкани" и БАГИС.

На събитието присъстваха близо 500 представители на властта, бизнеса и академичната общност. Вицепремиерът Меглена Кунева откри срещата, като подчерта ключовата роля на ГИС за развитието на сигурност, здравеопазване, образование, околна среда, както и възможностите, които тази технология предоставя за стратегическо планиране, вземане на информирани решения, координация и сътрудничество.

Програмният директор на службата на ООН за намаляване на риска от бедствия Педро Басабе представи приетата тази година от ООН Рамка за действие за намаляване на риска от бедствия 2015-2030.

Прочетена 774 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.