Що е то: Урбанистична гъвкавост и устойчивост

Понеделник, 14 Ноември 2016

Градското развитие бе тема на конференцията Урбанистична гъвкавост и устойчивост, която се откри под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Събитието е заключително за проекта ТУРАС, който бе представен от декан на факултета по пространствено планиране и екология към Университетския колеж Дъблин, проф. Зорица Недович-Будич. От българска страна Варненският свободен университет бе академичен партньор по темата за предотвратяване на разпръснатото и неефективно усвояване на земеделски земи за застрояване в условията на пазарни отношения и чрез въвеждане на екосистемни такси.

Обединяването на конференцията на TURaS с Есенната конференция на Европейската мрежа на професионалистите в областта на пространственото планиране и развитие на големите метрополии МЕТРЕКС показва актуалността и общозначимостта на темата „Урбанистична гъвкавост и устойчивост“, коментираха организаторите.

В мрежата МЕТРЕКС членуват петдесет метрополни центрове и тя е една от неправителствените организации с най-голямо влияние при определяне на политиките на ЕС в тази сфера.

Целта на конференция е да обърне внимание към принципите на гъвкавото и устойчиво градско развитие за опазване на природата и чистотата на околната среда, за пестене на енергия и ресурси и подобряване качеството на живот на гражданите. Организаторите припомниха, че София кандидатства за "Зелена столица на Европа 2018".

Прочетена 299 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.