Излезе доклад за състоянието на тунелите в България

Четвъртък, 16 Февруари 2017

Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува доклад за състоянието на тунелите в България към 07.02.2017 г. За изготвянето му са извършени извънредни огледи на всички тунели в страната, в изпъление на заповед на председателя на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Направена е оценка на риска съгласно наредбата за минималните изисквания за безопасност в тунели по републиканските пътища.

Отново със заповед на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ от 15 февруари 2017 г. са формирани специализирани звена за инспекция, в които участват експерти от Министерството на транспорта, Министерството на вътрешните работи и Агенция "Пътна инфраструктура". Те трябва да представят, след анализиране на състоянието на всяко едно от тунелните съоръжения, план с мерки, препоръки и конкретни срокове за фактическото изпълнение на предложените мерки. След което трябва да бъде извършено остойностяване на предписаните мерки за осигуряване на пътна безопасност.

Според МРРБ, на база на данните от доклада, част от предвидените мерки могат да бъдат възложени по договорите за текущо поддържане, сключени с пътноподдържащите фирми. За останалите случаи ще бъдат обявени обществени поръчки.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството е дало указания на АПИ да бъдат направени извънредни инспекции за пътна безопасност на цялата пътна инфраструктура и съоръжения.

Докладът обхваща тунелите от републиканската пътна мрежа, които са общо десет на брой, а шест от тях към 7.02.2017 г. са определени като криещи съществен риск, два са категоризирани като умерен риск и още два са с нисък риск. Пълния текст се намира на сайта на МРРБ на адрес: http://www.mrrb.government.bg/doklad-za-sustoyanieto-na-tunelite-v-bulgariya/.

Прочетена 587 пъти Последно променена в Четвъртък, 16 Февруари 2017 09:38

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.