За министерството на Лиляна Павлова ще работят 70 чиновници

Сряда, 31 Май 2017

Правителството прие устройствения правилник на Министерството за българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018, съобщи пред журналисти министър Лиляна Павлова. Министерството ще има двама заместник-министри, които предстоят да се назначат.

С правилника се урежда организацията, дейността, функциите и числеността на персонала на министерството, правомощията на министъра като национален координатор за подготовката и провеждането на председателството. Регламентират се бюджетните и финансовите въпроси, свързани със създаването на министерството и вливането на Националния център по подготовката и провеждането на българското председателство на Съвета на ЕС в структурата на новото ведомство. Предвидени са и съответни промени в нормативните актове, регулиращи въпроси, свързани с подготовката на председателството.

Администрацията на министерството е в четири дирекции - две в общата и две в специализираната администрация. Общата численост на персонала е 70 щатни бройки. Основната дейност по подготовката и провеждането на българското председателство се осъществява от двете специализирани дирекции - "Подготовка и провеждане на председателството" и "Комуникация и пресцентър".

Бюджетът, с който ще разполага новото министерство е 3 млн. лв. и ще е за сметка на намаляване на разходите по бюджета на Министерски съвет.

Подопечното на Лиляна Павлова ведомство ще се помещава в сградата на Националния дворец на културата, като за целта има отделно решение на правителството за сключване на договор за учредяване на бъзвъзмездно право на ползване. За срока на договора между новото министерство и НДК (до 31 декември 2018 г.) ще бъдат предоставени четири кабинета на първия етаж в главната сграда на НДК и зала 3.

Прочетена 375 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.