Регионалният министър Николай Нанков и зам.-министър Деница Николова връчиха наградите на победителите в "Академия Градът 2017"

Четвъртък, 13 Юли 2017

Важно е да успяваме не само да стимулираме и подпомагаме кариерното израстване, но и да задържаме младите талантливи хора на България в икономиката, администрацията и в живота на страната. България е техният дом и ние трябва да сме отговорни и мотивирани, създавайки необходимите условия те да се реализират в родината си. С тези думи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се обърна към участниците в "Академия Градът 2017".

На церемония вчера бяха отличени победителите в конкурсите, които се провеждат в рамките на инициативата. В нея участват млади архитекти и инженери, учещи в български и чуждестранни университети, които показват своята визия за съвременните градове, сгради и инфраструктура.

Министър Нанков връчи първа награда на възпитаника на Университета по архитектура строителство и геодезия победителя Деспина Кънева в конкурса „Градът - градове и градски пространства, сгради и вътрешни пространства”, която е автор на проекта „Активен град, предприемчива местна власт и планиране с общностите в Квартала“. Той връчи и първата награда в конкурса „Градът – сгради и вътрешни пространства“ на проекта „Колективна работилница за развитие на уменията за работа с материалите“ с автор Мина Стоилчева от УАСГ.

Зам.-министър Деница Николова отличи победителя в конкурса „Фасади, цветове, хармония“ Деляна Кирова от Нов български университет за проекта й „Музей на историята“.

Фасадите определят нашите възприятия за околното пространство в градовете и винаги трябва да се търси балансът и хармонията, изрази мнение заместник-министърът. Тя приветства участниците в конкурсите за смелите им идеи за промяна на околното пространство и изрази очакване да ги види в проектите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които променят облика на градовете. Надявам се с конкурса да успеем да ги задържаме тук, заяви Деница Николова.

Прочетена 429 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.