Регионалният министър Николай Нанков и зам.-министър Деница Николова връчиха наградите на победителите в "Академия Градът 2017"

Четвъртък, 13 Юли 2017

Важно е да успяваме не само да стимулираме и подпомагаме кариерното израстване, но и да задържаме младите талантливи хора на България в икономиката, администрацията и в живота на страната. България е техният дом и ние трябва да сме отговорни и мотивирани, създавайки необходимите условия те да се реализират в родината си. С тези думи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се обърна към участниците в "Академия Градът 2017".

На церемония вчера бяха отличени победителите в конкурсите, които се провеждат в рамките на инициативата. В нея участват млади архитекти и инженери, учещи в български и чуждестранни университети, които показват своята визия за съвременните градове, сгради и инфраструктура.

Министър Нанков връчи първа награда на възпитаника на Университета по архитектура строителство и геодезия победителя Деспина Кънева в конкурса „Градът - градове и градски пространства, сгради и вътрешни пространства”, която е автор на проекта „Активен град, предприемчива местна власт и планиране с общностите в Квартала“. Той връчи и първата награда в конкурса „Градът – сгради и вътрешни пространства“ на проекта „Колективна работилница за развитие на уменията за работа с материалите“ с автор Мина Стоилчева от УАСГ.

Зам.-министър Деница Николова отличи победителя в конкурса „Фасади, цветове, хармония“ Деляна Кирова от Нов български университет за проекта й „Музей на историята“.

Фасадите определят нашите възприятия за околното пространство в градовете и винаги трябва да се търси балансът и хармонията, изрази мнение заместник-министърът. Тя приветства участниците в конкурсите за смелите им идеи за промяна на околното пространство и изрази очакване да ги види в проектите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които променят облика на градовете. Надявам се с конкурса да успеем да ги задържаме тук, заяви Деница Николова.

Прочетена 282 пъти

Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме ползвали, когато сме ги създавали.

Алберт Айнщайн

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia at abv.bg
office at geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.