Камарата на строителите: Строителството ще ни изведе от кризата и рецесията

Четвъртък, 30 Април 2020

Проведохме среща с премиера Бойко Борисов и с Камарата на строителите, съобщи днес на брифинг в МС заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Той подчерта, че секторът продължава да работи в условията на извънредното положение: „Точно обратно с пълни темпове реализираме всички големи инфраструктурни проекти, днес коментирахме и темата с малките и средните такива. Строителството е може би най-важният сектор, който след всяка една рецесия и икономическа криза, каквато очакваме в България и в световен мащаб заради Covid-19, да изведе икономиките на стария път на положително икономическо развитие. Възлагаме огромни надежди на сектора“.

На свой ред Валентин Николов, изпълнителен директор на Строителната камара, заяви: „Преди около месец призовахме да не се спира строителството в България и бяхме чути. Сега дойдохме с различен апел – не просто да не се спира строителството в страната, а когато се набелязват мерките за излизане от кризата в икономически аспект, нашето мнение е, че строителството е един от най-важните фактори, които задвижват икономиката“.

„Строителството да бъде двигател на развитието в следващия етап“, отбеляза Николов, който даде за пример понятието на английските колеги „строително цунами“.

Той отхвърли призиви от тези дни за спиране на инфраструктурни проекти, пари за които да бъдат прехвърлени за борба с коронавируса: „Нашето мнение е, че точно с развитието на строителството и инфраструктурните обекти това е борба срещу следствията от коронавируса. И към хората, които казват така, особено президентите, които дават акъл, бих им казал: когато става въпрос за използване на перилни и дезинфекционни препарати и когато става въпрос за строителство на магистрали, нека първо попитат специалистите и тогава да говорят“.

Прочетена 107 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.