Как астронавтът Тим Пик сътвори история

Неделя, 24 Юли 2016

Британският астронавт Тимъти Пик се върна на Земята след 186 дни, прекарани на Международната космическа станция (МКС), много извършени експерименти и много снимки...

Самият Тим разказва, че най-добрите кадри са се получили случайно. Например, докато си е миел зъбите, решил да погледне през люка на купола на станция и е видял Млечния път така, както никога преди това не го е виждал. Веднага е грабнал камерата и е заснел снимката. „Трудно е да снимаш нещо, като се движиш с 15 пъти по-висока скорост от тази на звука”, споделя Тим Пик.

Пик е роден през 1972 г. в Чичестър, Съсекс, Великобритания. Завършва университета в Портсмут. После е летец изпитател в британската армия. „Да работиш и да живееш на МКС е най-доброто място, в което може да си пожелаеш да си”, казва той. „Средата, в която се намираш, е изключително добра, използваш най-новите технологии, които са от бъдещето, правиш по 6-7 експеримента всеки ден, които обаче се дължат на работата на стотици или хиляди хора, които преди това са работили, а ти си привилегирован да осъществиш тази експерименти”, коментира астронавтът.

Разказвайки за трудностите, Пик обяснява, че хората в орбита работят много добре като екип, но са изолирани до голяма степен от случващото се на Земята, защото имат много работа.

Единственият съвет, който Тим Пик би дал на колегите си астронавти, е да се насладят на моментите в орбита, защото те в крайна сметка са малко.

Ето няколко кадъра, с които Европейската космическа агенция отзнаменува завръщането на Тимъти Пик на Земята и ще останат в световната история.

Прочетена 1097 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.