Китаец тръгна с колело към Еверест

Сряда, 18 Август 2021

Пенсионер от град Инчуан в северозападната част на Китай в продължение на 82 дни е пътувал с колело и е изминал около 5600 хиляди километра, за да стигне до Еверест, съобщи агенция Синхуа.
Шестдесетгодишният Фу Цишън е прекосил няколко провинции - Гансу, Съчуан и Юнан - и въпреки трудностите по пътя, е пристигнал безопасно в Тибетския автономен район. Там, в подножието на най-високия връх на планетата, има туристическа база.
Ентусиастът обяснява, че след като се е пенсионирал, е започнал да отделя повече време на любимото си хоби - колоезденето. "Мисля, че през последните три години съм изминавал около 10 000 километра годишно", казва Фу Цишън. Според пътешественика най-голямото предизвикателство за него е било трасе в планината, където придвижването напред е затруднено от метеорологичните условия и липсата на кислород.
Пенсионерът допълва, че е успял да достигне целта си благодарение на редовни тренировки. За да се подготви за пътуването, той е бягал по 15 километра четири пъти седмично. "Семейството, приятелите и колоездачи от цял Китай бяха голямо вдъхновение и подкрепа за мен. Без тях нямаше да мога да завърша този маршрут", споделя Фу Цишън.
Еверест се намира в Махалунгурския дял на Хималаите на границата между Непал и Китай. През 2020 г. представители на двете страни съвместно направиха ново измерване на височината на върха, според което тя е
8848,86 метра.

Прочетена 24 пъти

"Първа отговорност на всеки гражданин е да оспорва властта."

Бенджамин Франклин

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Условия за ползване на коментарите

geomax l

Baner GEOPORTAL

Със съдействието на Камарата на инженерите по геодезия и Асоциацията на геодезическите фирми

 

Връзка с нас

map

Списание ГЕОМЕДИЯ

Всичко за геодезията

София 1303
ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 146,
ет. 3, ателие 6; тел: 02/ 831 90 01;
e-mail: geomedia@abv.bg
office@geomedia.bg

Банкова сметка

ЕИК 175378844
Банкова сметка
Уникредит Булбанк, клон Европа
BIC - UNCRBGSF
IBAN - BG74UNCR 7000 1500 6707 03
ISSN - 1313-3365

Абонамент

27 лв. за една година

15 лв. за половин година

Свържете се с нас, ако искате да се абонирате.