Отвъд геодезията

3D тигри ще пазят замък във Франция

Продуцентите на телевизионната игра „Форт Бояр“ решиха да заменят тигрите, охраняващи съкровищницата на крепостта, с виртуални 3D модели, съобщава телевизионният канал Би Еф Ем.

Според него „няма да има тигри в следващия, 33-ти сезон на програмата“. Решението хищниците да бъдат „пенсионирани“ се дължи на „необходимостта да се отговори на исканията на все по-ангажираното с благополучието на животните и тяхната защита общество“.

Първоначално организаторите възнамерявали да използват в новия сезон архивни кадри с пазителите на съкровището, но по-късно променили решението си.

Както уточняват от телевизионният канал, 3D моделите могат да взаимодействат с играчите. Засега виртуалните тигри ще бъдат само в съкровищницата, „но е възможно през следващите сезони да се появят и на други места във форта“.

Продуцентите ще запазят един от важните субекти на играта – укротителката на мистичните тигри Фелиндра. Тя все пак ще обърне главата на статуята на тигъра, за да разбере дали играчите ще получат монети в края на шоуто.

За първи път „Форт Бояр“ се излъчва по френската телевизия през лятото на 1990 година. Мястото на заснемането е едноименната крепост, построена по заповед на Наполеон, близо до град Ла Рошел.

Както разказва легендата, в продължение на 200 години, старейшината Фура криел пари в съкровищницата на крепостта. За да бъде открито имането, участниците трябва да намерят ключовете, скрити в стаите с капани, както и да открият думата за парола.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
 • Откриха строителство с дърво отпреди хомо сапиенса
  Откриха строителство с дърво отпреди хомо сапиенса

  Изследователи откриха проста структура от каменната ера, която може да е най-старото доказателство досега за строителство с дърво от древните предшественици на хората, съобщи АП.

 • Екип на НАСА тренира в Исландия за мисия до Венера
  Екип на НАСА тренира в Исландия за мисия до Венера

  Международен екип, ръководен от Лабораторията за реактивно движение (Jet Propulsion Laboratory – JPL) на НАСА, наскоро използва Исландия като аналог на Венера, за да тества

 • САЩ с доклад за НЛО
  САЩ с доклад за НЛО

  НАСА обяви, че изучаването на неидентифицирани летящи обекти (НЛО) ще изисква нови научни техники, включително и модерни спътници, както и промяна в начина, по който

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us