Отвъд геодезията

Дронове ще хокат италианците, които не си стоят вкъщи

Кметът на сицилианския град Месина се е зарекъл да използва дронове, от които да се разнасят обидни думи към лицата, пренебрегнали правилата да стоят у дома заради заразата от коронавируса, предаде ДПА.
Кметът Катено де Лука е пуснал във „Фейсбук“ видеоклип, в който казва, че когато дрон засече нарушител, от него ще се чуват думите: „Къде си тръгнал, по дяволите, връщай се у дома!“. Гласът на записа ще бъде на кмета.
Най-тежко засегнатите от пандемията райони в Италия са в северната част на страната. Но има опасения, че заразата ще премине и в южните райони на страната, какъвто е остров Сицилия, ако хората не спазват предохранителните мерки и социалната дистанция, отбеляза ДПА.
Агенцията припомня, че Италия е под национална карантина от 10 март. Хората имат право да излизат от жилищата си само ако не могат да работят дистанционно или за да купуват храна и медикаменти, или да свършат нещо крайно неотложно. От вторник глобите за нарушителите са повишени – от 300 до 3000 евро; предвиждат се и присъди до три месеца затвор. А който е дал положителна проба за вируса и не спазва карантината, подлежи на затвор от една до пет години.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us