Отвъд геодезията

Фестивалът на 3d mapping Лунар тази година е втория уикенд на май

Експерти в сферата на дигиталните изкуства от България, Германия и Нидерландия обучават младежи по време на фестивала на светлините Lunar. Създаването на 3D мапинг, анимации, творчески концепции и завладяващи нощни кадри на града ще са само част от темите на програмата на 13 и 14 май, разказват от Lunar.

През 2022 г. над сто души станаха част от програмата. Сега специално за обученията от Германия ще пристигне Йонас Пилц от софтуерната компания за мултимедийна продукция Maxon. Той ще има майсторски клас на тема Cinema 4D, в която ще разкрие кои са тайните съставки за създаването на впечатляващи анимации.

Другият международен експерт, част от програмата, ще бъде нидерландският видео специалист Ремко Кийпърс. Той е ръководил техническите екипи на едни от най-големите светлинни фестивали и събития, реализирани на половината земно кълбо. В София ще разкаже и демонстрира различни методи за 3D мапинг на терен.

Създателите на фестивала Lunar от MP-Studio ще споделят своя 15-годишен опит в рамките на три семинара. Два от тях ще бъдат с фокус върху създаването на 3D мапинг спектакли, като темата ще бъде разгледана във вариант за начинаещи и напреднали. Те ще бъдат водени от приятеля на Геомедия Марин Петков, основател на студиото, и Марин Димитров, оперативен директор на компанията. Творческият директор на студиото Страхил Йорданов пък ще сподели как вдъхновението и идеите се превръщат в креативна концепция за оставящи следа в съзнанието на публиката визуални разкази.

Избрани авторски проекти, които разглеждат светлината като средство за творческо изразяване, ще представи визуалният артист Петко Танчев по време на лекцията си „Светлинни пространства”. Той ще постави фокус върху комбиниращи пространствено мислене и персонализирани софтуерни инструменти.

Иван Шишиев от „Етюд-и-те на София“ ще сподели какво е необходимо да съобрази всеки фотограф при заснемането на нощния град и как да превърне всеки миг в необикновен кадър.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us