Отвъд геодезията

Художници показаха картините си от балконите

Десетки художници изложиха творбите си на балкони в берлинския квартал Пренцлауер Берг, за да им се наслаждават хората във време, когато галериите и музеите в столицата на ФРГ са затворени заради мерките срещу разпространението на новия коронавирус, съобщи Франс прес.
„Сега, когато свободата ни да излагаме творбите си е ограничена, балконите се превърнаха в уникално място за представяне, както и за гражданска мобилизация“, се посочва в изявление на групата от над 50 художници.
„Балконите са „аварийните ни изходи“, за да вземем глътка въздух, да прекараме малко време на слънце или да изпушим цигара във времето на изолация“, обясняват уредниците на изложбата Йовюл Дурмушоглу и Джоана Варша. Те са дали 48 часа на артистите да развихрят въображението си с изложбата.
Сред творбите са черно-бели снимки на хора в изолация в Атина и Кордоба, стълба, направена от клони, както и дълги ленти тоалетна хартия – препратка към масовото изкупуване на продукта в първите дни от настъплението на заразата в Европа.
Изложбата се организира „без бюджет, без церемония по откриване, без суетня“, тя е една „интимна разходка в търсене на признаците на живот и на изкуство“.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us