Отвъд геодезията

Книгите


Вселената в орехова черупка

Стивън Хокинг

ИК Прометей – И.Л.

 

Стивън Хокинг няма нужда от представяне, но ако все пак се налага, може да се каже само едно – един от най-великите живи физици, който представя познанието като детска игра и вярва в божественото начало. Другите за Хокинг казват, че притежава природната дарба на учителя: лекота, донронамерен хумор и способност да онагледява извънредно комплицирани съждения с аналогии, взети от всекидневието („Ню Йорк Таймс“). Ние ще кажем – поредният шедьовър за любопитните.

 

150 отлични идеи за къщи

Ана Г. Канисарес

ИК Книгомания

 

Ясно е, че е криза и че строителният бум отдавна отшумя. Въпреки това тази книга може да ви накара най-малкото да си помечтаете за еднофамилна къща, проектирана от съвременни архитекти. Макар българинът никога да не иска акъл, а да предпочита парите, все пак може поне да открадне някоя идея от избраната колекция.

 

Сокол и Лястовица. Приключенията на Магистъра

Борис Акунин

ИК Еднорог

 

Лятото мина, а в днешно време хората предпочитат образите пред четенето. Въпреки това има книги, които хващат излъгалият се да ги отвори и не го пускат до последната страница или поне докато той не изнемощее за сън. Такъв е случаят и с поредното съкровище на Акунин, а като споменахме съкровище – творбата е подобрена актуална 3D версия на класическите приключенски романи от типа на „Островът на съкровищата“  на Робърт Луис Стивънсън за големи. Преведена брилянтно.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us