Отвъд геодезията

Книгите в бр 3/2012 г


Сградостроителството в България Т.1: 681-1940

Сградостроителството в България Т.2: 1945-1989

 

Чавдар Ангелов

ИК АИ Проф.Марин Дринов

2012

 

 

Проф. д-р Чавдар Ангелов е познат на студентите в УАСГ. След като завършва архитектура, той работи като проектант в Бургас и София. От 1958 г. е научен сътрудник в Института по градоустройство и архитектура при БАН и е автор на учебници и монографии. Той представя у нас и известната архитектурна енциклопедия – наръчник по проектиране „Нойферт“.

Сега пред публиката е първата и втората част част на „Сградостроителството в България“ – книга, която освен учебно помагало за студентите по архитектура, би била интересна на всички любопитни българи.

 

 

 

Карта и територия

Мишел Уелбек

ИК Факел Експрес

2012

 

 

Слоганът „Картата е по-интересна от територията“ се появява в текста на небезизвестния напоследък писател, нашумял не само във Франция, а и по света с доста премереното си отношение към литературата. Разказът в новата му книга е увлекателен, плътен, информативен и забавен. Темата звучи привлекателно, макар и да не присъства на всяка страница. Книгата е по-интересна от анотацията.

 

 

Това не е краят на книгите

Умберто Еко, Жан-Клод Кариер, Жан-Филип дьо Тонак

ИК Еnthousiast

 2011

 

Поправяме недопустимия пропуск и с леко закъснение ви представяме тройката Жан-Филип дьо Тонак, Умберто Еко и Жан-Клод Кариер да импровизират, анализират и интерпретират началото и края на книгите. Какво е мнението им по този въпрос става  ясно от самото заглавие, но не обезсмисля съдържанието. Защото то е пълно с наслада и хумор.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us