Отвъд геодезията

Книгите в бр 4/2013 г.


Градоустройство, част І и част ІІ

Атанас Ковачев

ИК Pensoft

 

Градоустройството е наука, техника, изкуство, политика и икономика. Такава е тезата на чл.-кор. проф. Атанас Ковачев, застъпена в новото двутомно издание на монографията „Градоустройство“. Атанас Ковачев е сред проектантите на новия общ устройствен план на София в частта „Зелена система“. Книгите са задължителна част от библиотеката на студентите по ландшафтна архитектура и по екология и опазване на околната среда, но биха били полезни и за всички, интересуващи се от съвременните тенденции в изграждането на добрата градска среда.

 

 

Антарктически дневници

Христо Пимпирев

Университетско издателство „Св. Климент Охридски“

 

 

Христо Пимпирев освен професор по геология, полярен изследовател, участвал в 21 експедиции до ледения континент Антарктида, пръв развял българския трибагреник на Южния полюс, е и изкусен разказвач. В това е убеден всеки, който е имал шанса да поговори с него. Най-хубавото е, че има какво да разкаже – 25 години от 1987 до 2013 г., на ледения континент.

 

 

Да сътворим врага и други писания по случайни поводи

Умберто Еко

ИК Бард

 

 

Враговете в нашите глави и времето, в което живеем. За това пише Убмерто Еко, който макар световноизвестен с романите си, често опитва да обяснява света около нас и с есеистика. Доколко е успешно – решава читателят, но авторът не е за подценяване и не пропуска да погледне към феномените на новото време, като интернет и отражението му върху живота ни.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us