Отвъд геодезията

Книгите в бр 5/2012 г.


От Александрия до интернет – да преоткриваш знанието

Иън Макнийли, Лиза Улвъртън

Издателство Изток – Запад

 

 

За Ахилесовата пета на съвремието ни – възможността натрупаното знание да се превърне в ефимерно, изчезващо заедно с инмпулса, преминаващ по оптичния кабел, за библиотеките и за подребата на всичко натрупано до днес. За Запада и за институциите, защото знанието се налага и чрез своите институции. А днес интернет се превръща в институция на знанието. За това е тази книга

 

Пълна илюстрована енциклопедия на възлите

Джефри Бъдуърт

Издателство Софтпрес

 

Наръчникът е предназначен за всички с приключенски дух. Известно е, че човечеството от хиляди години използва възлите, а днес твърде малко хора могат да направят дори и един прост двоен тъкачески, например. Книгата съдържа над практически обяснения за начина на завързване на повече от 200 възела.

 

Момичето на френския лейтенант

Джон Фаулз

Издателство Сиела

 

 

Появата на това издание отново изважда на бял свят въпроса – книгата или филмът, защото лентата по „Момичето на френския лейтенант“ на Фаулз от 1981 г., под името „Жената на френския лейтенант“ донесе признание за Мерийл Стрийп и Джеръми Айрънс. Джон Фаулз обаче е брилянтен писател и със сигурност четенето ще е по-приятно от гледането на филма, най-малкото защото ще удължи удоволствието.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us