Отвъд геодезията

Книгите в брой 1/2018 г.

Валери Петров

Книга за Китай

ИК Вакон

cover front kitai web 500x750 Custom

Валери Петров освен поет и сценарист, се оказва и удивителен пътеписец. С чувствителността на художник и със смелостта на пътешественик, години след като самият той си отиде от този свят, в ръцете ни е чудна книга, пълна с история, география, поезия и наслада.

Илия Бешков

С рисунката правя човеци

ИК Изток Запад

picture 1503 Custom

Над 180 страстни рисунки, повечето от които се публикуват за пръв път. Страстни, защото изобличават, освен че разказват за нравите. Издателство „Изток Запад” прави поредното задълбочено представяне на големия български график, живописец и човек Илия Бешков. След като преди две години подреди част от творчеството му в „Черната тетрадка”, сега предлага половин килограм (буквално) безподобни произведения от най-високо качество .

Кларис Лиспектор

Чуждестранният легион. Разкази

ИК Жанет 45

216088

От всички отзиви за книгата, най-много ни хареса този, на Еl Вооmеrаn(g): „Пpозaтa нa Клapис Лиспектоp, голямaтa бpaзилскa писaтелкa от втоpaтa половинa нa XX в., е кaто лентa нa Mьобиус – всичко е кaкто се виждa, но и кaкто би се видяло, aко се зaвъpтеше отново и отново.“ Помните ли лентата на Мьобиус – тя сякаш няма край и начало.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us