Отвъд геодезията

Книгите в брой 4/2017 г.

Български архитектурен модернизъм. Образци от 1920-те, 1930-те, 1940-те години

ИК Нов български университет

  

Каталог към една пътуваща изложба, посветена на архитектурата на българския модернизъм от 20-те, 30-те и 40-те години на XX век. Както споделят авторите, целта е запознаване с примерите от тази архитектура, които в много случаи остават в страни от широкия интерес както на любители, така и на професионалисти архитекти и изследователи. Авторите Васил Макаринов и Теодор Караколев отбелязват, че след множество ремонти и преустройства, все повече и повече от тези сгради загубват своя автентичен облик, който е доказвал връзката ни с европейското изкуство.

 

Пет минути с Петър Увалиев

Съставител Огнян Ковачев

ИК Punctum/Agata

За съжаление, големите в българската култура си отиват един по един, оставяйки наследство, които леко потъва в забрава. Надеждата е, че все още имаме потребност от големите. И сме против забравата. 400 страници пълно удоволствие.

 

Никола Тесла. Колекция загадки

Ричард Улфрик Галънд

ИК Книгомания

„Днешните учени са заместили експериментите с математика и бродят от уравнение на уравнение, докато накрая изградят някоя конструкция, която няма никаква връзка с действителността.“ С този цитат на Никола Тесла са избрали издателите от Книгомания да популяризират книгата. Ние ще заложим и на обещанието, че в нея има гатанки и логически задачи, които забавляват и развиват мозъка.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us