Днес заради пандемията и социалната дистанция ресторантите в Съединените щати могат да донесат ски преживявания дори и на равно. Това е най-новата революция на зимната 2021 г. на външните заведения за хранене. Кабинковият лифт.
Когато Доминик Бастиен, собственик на магазина за гондоли във Фруита, Колорадо, купи близо 200 стари ски гондоли от ски курорти преди няколко години, планираше да ги преобразува за използване в частни открити пространства, като задни дворове.
Другата й компания, Sunshine Polishing Technology, основно пребоядисва и поддържа работещи лифтове. Когато COVID-19 удари и Бастиен загуби 95% от годишните си договори. През август започна да получава обаждания от ресторанти, които искаха да инсталират гондолите за хранене на открито. И както Бастиен се изразява, „просто полудя.“
Вече има договори с 50 ресторанта в много американски щати и всички те са с кабинки от лифтове. Това е новият бизнес стил на ресторантите, убедени са в САЩ.