Отвъд геодезията

Пролетта идва с много музика


Ренди Крофърд и Джо Семпъл с новия си компактдиск

Две от най-емблематичните имена на музикалната сцена – пианистът Джо Семпъл и вокалистката Ренди Крофърд, ще открият тазгодишното издание на международния фестивал Sofia Jazz Peak.

Музикалните кариери на Ренди Крофърд и Джо Семпъл се преплитат повече от 30 години – още от 1976 г., когато Семпъл свири в дебютния албум на вокалистката за компанията Warner Brothers. През 2006 г. музикалната химия между тях ражда нещо ново, отдавна очаквано от меломаните – първи съвместен албум, озаглавен „Feeling Good“. Две години по-късно, продължавайки в същия дух, двамата пускат нов компактдиск – „No Regrets“. Ще го чуем на 25 март в зала 1 на НДК.

De Phazz пак у нас

След като през 2007 г. De Phazz не дадоха и миг почивка от хубава музика в продължение на два часа в зала 1 на НДК, сега те се завръщат отново, пак във формата на фестивала Sofia Jazz Peak. На 17 април групата ще ни зарадва с новия си проект „Big“, като ще свирят заедно с родния Ангел Заберски Бенд.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Мозъкът на хората се смалява
  Мозъкът на хората се смалява

  Мозъкът на хората се смалява, откриха изследователи от Бостънския университет и Дартмутския колеж в САЩ. За целите на изследването учените са анализирали 985 изкопаеми и

 • Първият космически филм ще бъде готов догодина
  Първият космически филм ще бъде готов догодина

  Работата по първия филм, сниман в космоса, ще продължи на Земята поне до края на следващата година. Това съобщиха световните медии. Режисьорът на филма е

 • Дърветата растат по-бързо заради земетресенията
  Дърветата растат по-бързо заради земетресенията

  Земетреснията стимулират растежа на дърветата, установи германско проучване, цитирано от сп. „Сайънс“. Изследователите са установили, че силните трусове могат да помогнат на дърветата да растат.

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us