Отвъд геодезията

Раздадоха награди на работещите във ВиК сектора

Регионалният министър арх. Иван Шишков и зам.-министър Захари Христов връчиха наградите в Осемнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора в Република България, която се проведе от 7 до 11 септември 2022 г. в курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена” край Варна. Те благодариха на участниците и организаторите на това спортно събитие, в което се включиха стотици работещи във ВиК дружествата в страната.
„Спортът е едно от най-важните неща за поддържането на духа и здравето на хората. Вие сте професионалисти, работите много, но изключително много се радвам, като виждам вашия ентусиазъм в състезанията и радостта от всяка ваша победа. Много работа са свършили и организаторите на този голям спортен форум, който тази година се провежда за 18-и път. Желая ви много нови спортни успехи.” С тези думи министър Шишков поздрави всички и връчи голямата награда и купата на отборния победител в спартакиадата тази година – отборът на „Софийска вода”. Втори са „ВиК Варна”, а трети отборът на „ВиК Враца”. Бе връчена и специална награда за феърплей, която спечели отборът на „ВиК Бургас”.
Спартакиадата бе организирана от Съюза на ВиК операторите в Република България, Федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване“ – Конфедерация на труда „Подкрепа“, Национален браншов синдикат „Водоснабдител“ – КНСБ и Българска работническа федерация „Спорт и здраве“ и с подкрепата на Министерство на младежта и спорта на Република България.
В състезанията участваха повече от 800 състезатели от целия ВиК сектор в страната, които се включиха в шест вида спорт: мини футбол, дартс, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат и теглене на въже. „Победителите са ясни, но най-големият победител това е приятелството между колегите от сектора в страната”, каза председателят на Съюза на ВиК операторите в България Ангел Престойски. Той благодари на всички за спортсменския дух и честити на победителите с пожелание да усъвършенстват още повече уменията си, за да може догодина да покажат по-добри резултати.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us