Отвъд геодезията

Регионалното министерство с фотоконкурс за най-красивите гледки по поречието на Дунав

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) обявяви фотоконкурс на тема „Една река – десетки райски кътчета“, посветен на Международния ден на река Дунав, който се отбелязва на 29 юни. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Изискванията към участниците са снимките да са направени през последната година и половина и да представят река Дунав. Големината им трябва да е между 2 MB и 6 MB. Задължително условие е при изпращането да бъдат посочени име и адрес на автора, телефон, възраст, както и описание на мястото, където е направена снимката. МРРБ очаква снимките на електронна поща fotodanube@mrrb.governement.bg в периода от 3 май до 15 юни 2018 г.

Специално жури ще избере трите най-добри фотографии, а авторите им ще получат атрактивни награди. Предвидени са и много поощрителни награди.

Целта на конкурса е да открие най-красивите кътчета по река Дунав, заснети в българския участък по протежение на 370 км между Връв и Айдемир и да ги покаже на широката публика на специална изложба, която министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие на 29 юни в Русе.

Част от снимките ще бъдат показани и в специалната изложба на „Моста на влюбените“ в София. Тя ще бъде представена през октомври, в рамките на Седмия годишен форум на Дунавската стратегия, който ще се проведе заедно с министерска среща за туризма. Очаква се в събитията да се включат трима еврокомисари и над 600 участници – министри, представители на различни институции, бизнеса и неправителствения сектор.

България е председател на Дунавската стратегия за срок от една година – до октомври 2018 г.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us