Отвъд геодезията

Русенски осмокласник с награда от Space Camp в Турция

Осмокласникът Максим Стойчев от Русе спечели престижната награда Kaya Tuncer „Right Stuff“ (Кая Тунсер „Правилни неща“) от учебно-тренировъчния космически център за ученици в Турция (Space Camp Turkey). Призът се връчва на един лагерник по време на всяка едноседмична сесия, който е показал характеристиките на бъдещ космически изследовател, като вземане на разумни решения, самоувереност, стремеж към съвършенство и търсене, споделяне на знания, съобщиха организаторите.

Носителите на наградата Kaya Tuncer „Right Stuff“ са млади хора, които са показали, че се подготвят да бъдат космическите изследователи на утрешния ден.

За участието си в програмата Максим Стойчев получи също и пълна стипендия в размер на 100 процента финансиране за посещение на учебно-тренировъчния лагер. Стипендията се връчва от Центъра за творческо обучение, който е координатор на програмата Space Camp Turkey за цяла България. Максим Стойчев e оценен с максималният брой точки 100 от 100 в конкурса, с есе на тема „Телескопът „Джеймс Уеб“ – нова ера в изследването на дълбокия Космос“.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us