Отвъд геодезията

СтрийтМюзикФест този уикенд в София

Първият фестивал на уличната градски култура Street Music Fest е от 19 до 21 май на площад „Славейков“, съобщават организаторите.

По думите им събитието качва на сцена най-емблематичните лица на софийската стрийт музикална и творческа общност. „Да работиш на улицата е най-свободната и независима форма на изразяване, този път са избрали десетки талантливи артисти. Фестивалът ги качва на сцена, аплодира професионализма им, вади имената от анонимност с огромното желание, те да станат популярни сред още повече хора. Много от големите световни звезди, са тръгнали именно от стрийт изкуството – Zaz и Dub FX са само две от имената, които с гордост поставят този факт в официалните си биографии“, разказват организаторите.

ПРОГРАМАТА

Фестивалът се открива на 19 май с музикална програма и фото изложбата „Под небето на София“ на Иван Шишиев от „Етюдите на София“. Музиката на живо както в петък, събота и неделя ще звучи от 18:00 до 21:00 ч. На 19 май са изпълненията на Oriental Mariachi – група от контрабас, виола, китара и тарамбука. Следват Кристофър Кем, който ще покаже как виртуозно се свири на цигулка и извън концертните зали. Вечерта ще завърши с Рада Илиева и нейното изкуство за китара и глас.

Събота, 20 май, събитията стартират от сутринта, когато графити артисти ще рисуват върху варели, ще има циркова работилница Mini Art Fest. По обед потегля тематичният маршрут „Стара и нова София – София графити тур“. След това се включват танците на Swinging Monkeys. В пространството на Betahaus (Славейков) ще има майсторски клас по улична фотография с Иван Шишиев. Музикалната програма включва „Живи и здрави“, „Джамбуре“ и Дидо Петков (китара и глас).

На 21 май ранобудните графити артисти ще рисуват върху варели, ще има отново маршрут „Стара и нова София – София графити тур“. Своето изкуство ще покаже школата за танци International Dance Academy. В музикалната програма са Валентин Атанасов (тромпет), Исус Ангелов (акордеон), Teddy Velvet и нейната формация от тъпан, гадулка и контрабас, и на финала – Маги Петрович (виолончело).

Музикален директор на Street Music Fest  е Никола Симеонов от група Cool Den. Водещ е Никола Стойнов.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us