Отвъд геодезията

Топ астрофизик ще разкаже за Слънчевата система на 24 юни

Професорът по физика Андрю Коутс от Университетския колеж в Лондон, Великобритания, ще изнесе лекция на 24 юни в Аулата на Софийския университет (СУ) “Св. Климент Охридски“. Проф. Коутс има ключови приноси в редица минали и бъдещи мисии към различни тела в Слънчевата система, съобщават от Физическия факултет на СУ.

В лекцията на тема “Изследване на Слънчевата система“, проф. Андрю Коутс ще разгледа мисиите, които значително разшириха познанията ни за звездната система. От мисията JUICE до Europa Clipper, през BepiColombo и емблематичния Cassini-Huygens, лекцията ще обхване основните етапи и бъдещите перспективи в космическите изследвания.

Модератор на срещата ще бъде доц. д-р Владимир Божилов, преподавател в катедра “Астрономия“ и зам.-декан на Физическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски“.

Събитието се организира от екипа на младежкия SPACE & STEAM фестивал „Ало, Космос! Говори България!“, в сътрудничество с United Kingdom Science & Innovation Network in Bulgaria, Физическия факултет на СУ и Институтът по молекулярна биология “Академик Румен Цанев“ към Българската академия на науките (БАН).

Лекцията ще бъде на английски език и входът е свободен, но се препоръчва предварителна регистрация. 

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us