Отвъд геодезията

Виена с най-голямата ледена пързалка на открито в света

В австрийската столица беше открита най-голямата ледена пързалка на открито в света, известна като „Виенска ледена мечта“, която се е превърнала в едно от най-предпочитаните места за забавление и спорт в центъра на Виена през зимата, съобщиха от Ойроком-ПР София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена.

На площ от 8500 квадратни метра малки и големи могат да се забавляват всеки ден от 10 до 22 часа.

От януари до март всяка година площадът пред Виенското кметство се превръща в огромна ледена пързалка за любителите на кънки от всички възрасти. Осветената фасада на кметството се преобразява в приказен фон на „Виенската ледена мечта“. През 2019 година „Виенската ледена мечта“ стана първата в света мобилна ледена пързалка на два етажа. Специалната платформа Sky Rink, която работи и през този сезон, дава възможност да се карат кънки нависоко.

Вълшебна ледена пътека води през големия парк пред сградата на кметството. На разположение на посетителите са 2000 чифта кънки и 300 защитни каски под наем, както и многобройни щандове с гастрономически специалитети. Децата от всички детски градини и училища имат възможност да се пързалят безплатно от понеделник до петък от 10 до 16 часа. Около 45 000 деца се възползват от тази акция всяка година. Билетът за четири часа пързаляне за възрастни е 8,50 евро, а цената на детския билет е 6 евро. Билетите могат да бъдат купени и онлайн, като така се спестяват и 10 процента от цената им. За най-малките отново работи пързалка с площ от 120 кв.м., която е безплатна.

Тази година „Виенската ледена мечта” ще остане отворена до 5 март. Цялата информация може да бъде намерена на сайта на ледената пързалка Wiener Eistraum.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us