Геодезия

АГКК с нов шеф, чийто приоритет ще е възможността за издаване на скици от геодезисти

Актуализирана на 22.06.2018 г.

Виолета Коритарова е новият изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК). Това съобщиха от пресслужбата на министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Промяната бе отразена на 21.06.2018 г. на интернет страницата на АГКК (Към момента промяната не е отразена още на интернет страницата на АГКК)

Новият изпълнителен директор на АГКК е назначена със заповед на министър Николай Нанков. Тя ще работи за намаляване на опашките в офисите на службите по кадастър. За целта ще бъде разгледана възможността да се даде право на геодезистите, които са правоспособни лица по смисъла на разпоредбите на Закона за кадастъра и имотния регистър, да могат да издават скици.

Досегашният изпълнителен директор инж. Михаил Киров продължава работа в Службата по геодезия, картография и кадастър като началник в Ловеч, се посочва още в съобщението от МРРБ.

Инж. Коритарова няколко пъти е била на страниците на списание „Геомедия“. Ще ги намерите на следните връзки:

Инструкция за преобразуване на съществуващите за територията на страната геодезически и картографски материали и данни в „Българска геодезическа система 2005“

Интервю във връзка с международен форум за стандартизация на географски имена, който се проведе в Белоградчик, 2010 г.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us