Геодезия

АГКК обяви официално старта на преобразуването на КВС в КККР

Агенцията по геодезия, картография и кадастър обяви на интернет страницата си, че на 15.11.2016 г. е започнало реалното излълнение на промените в ЗКИР от тази година, които касаят т.нар. преобразуване на картата на възстановената собственост (КВС) в кадастрална карта и кадастрални регистри(КККР). Така в срок до две години покрието на страната с кадастър трябва да достигне 95 %.

В момента тече обучение на екип от млади специалисти от експерти от службите по геодезия, картография и кадастър, извършвано по методология, за която няма допълнителна информация. Новината е публикувана на сайта на АГКК на 16.11.2016 г.

{gallery}kvs:690:460:1:0{/gallery}

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • КИГ организира обучителен курс в София
  КИГ организира обучителен курс в София

  Камарата на инженерите по геодезия (КИГ) организира поредното обучение. Курсът за поддържане и повишаване на професионалната квалификация във връзка с чл.20, ал.4 от ЗКИР, по

 • Конференция за световния ГИС ден
  Конференция за световния ГИС ден

  Световния ден на Географските информационни системи (ГИС) и тази година е през ноември. На 17 ще се проведе онлайн конференция по повода.

 • Геодезистите канят на конференция
  Геодезистите канят на конференция

  От Съюза на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) канят днес и утре, 4 и 5 ноември 2021 г. в София на ХХХI Международен симпозиум

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us