Геодезия

Анкета: Що е то кадастър?


Във все по-топлите дни решихме да попитаме минувачите по софийските улици едни на вид елементарни въпроси: в блок или в къща живеят, нанесен ли е имотът им в кадастъра и изобщо какво е това кадастър. Ето отговорите:

 

VladislavSpasov.jpg

Владислав Спасов, на 32 години, ИТ специалист

 

Живея в блок и да, има го в кадастъра. Странно е, че ме питате, защото съвсем скоро и аз се интересувах по-специално от нещата в тази сфера. Ако ме питате за точно определение: кадастърът е регистър на поземлената собственост в дадена страна или нещо подобно. Не знам колко струва, но какво яде е съвсем логичен въпрос, защото според мен яде зелени площи и дървета. Всъщност знам колко струва – струва ни зеленината в градовете.

 

 

NeliIvanova.jpg

 

Нели Иванова, на 24 години, майка

 

Живея в блок, но не знам къде го има и къде не, не мога да разбера въпроса. Разбирам, че явно кадастър е някакъв вид карта или регистър. Не съм се интересувала, защото главно мъжът ми се занимава с тези неща, с данъци на апартамента и т.н. Не знам какво яде, най-вероятно палачинки, защото всеки обича да ги хапва.

 

 

MarianaSlavcheva.jpg

 

Мариана Славчева, на 48 години, счетоводител

 

Живея в блок, който го има го в кадастъра, разбира се. Странно е, че млади хора се интересуват от такъв въпрос. Естествено, че знам какво представлява, това е план на поземлените площи на определена територия. Много забавно, но ако се замислите наистина какво яде, нещо, което всъщност не се храни ще се окаже, че яде свободните пространства, в случая. А според мен определено струва повече от необходимото.

 

DimitrinaAleksandrova.jpg

 

Димитрина Александрова, на 20 години

 

В къща живея. Кадастър!? От де да знам има ли я или я няма. Но според мен, кадастърът яде пари, като всичко напоследък.

Анкета на Михаела Самарджиева

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us