Геодезия

Българска компания с престижна награда за ГИС

Проект, изготвен от българска компания, спечели най-престижното международно отличие в сферата на географските информационни системи (ГИС) за 2022 г. – Special Achievements in GIS Award.

Отличията се присъждат на 1/20 от 1 процент от най-добрите ГИС проекти в цял свят. Наградите бяха обявени на най-голямото ГИС събитие в света – Есри потребителска конференция 2022 – от Джак Данджермонд, президент на Esri Inc.

Отличеният ГИС проект е за внедряването на иновативна ГИС платформа, базирана на софтуерните решения на ArcGIS и обхващаща всички процеси, работещи с ГИС данни, в Овергаз. Идеята е, че благодарение на внедрената система потребителите ще получават по-бързо и качествено обслужване – от присъединяването към мрежата, до техническата поддръжка и обслужване при експлоатацията. Макар че иновацията не се отразява пряко върху цената на газа, тя подпомага оптимизирането на процесите и предоставянето на по-качествени и бързи услуги.

Иновативното в платформата е, че интегрира в единна система технически данни за мрежата и съоръженията, строителна и бизнес информация, с автоматизиране на процеси, за изпълнението на които преди въвеждане на системата всичко е извършвано ръчно – от извличането на данни от различни бази и формати до тяхната обработка. Сега на екипите на терен се предоставя цялата необходима за тяхната дейност техническа и документална информация чрез мобилно устройство, а въведената от тях информация за мрежа, съоръжения, клиенти и от терен веднага е достъпна до всички други отдели.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us