Геодезия

Безплатни онлайн курсове по ГИС

Компанията Esri стартира образователна програма, посредством която студентите по цял свят, включително и в България, имат възможност да достъпват безплатно онлайн курсове по Географски информационни системи. Като част от програмата, Esri предоставя на студентите безплатен достъп до водещите в света ГИС софтуерни продукти от платформата ArcGIS.

Learn ArcGIS насърчава проектното обучение чрез решаване на проблеми от реалния свят от различни сфери като регионално планиране, управление при бедствия, опазване на околната среда и много други. Програмата включва и уроци по осигуряване на общественото здраве, в които се разглеждат приложни казуси, като например подпомагане справянето с пандемията от COVID-19 посредством прилагане на ArcGIS технологии по примера на университета „Джон Хопкингс“, Световната здравна организация и много други.
Като част от програмата “Learn ArcGIS” студентите получават достъп до десетки водещи ГИС софтуерни продукти, сред които облачният ГИС софтуер ArcGIS Online, ArcGIS Pro – настолен ГИС продукт за събиране, визуализиране и анализ на пространствени данни, както и над 20 леки професионални приложения като Survey123, Insights for ArcGIS, StoryMaps и много други. Програмата предлага и богата база от уроци и упражнения по вид софтуер или тема. От всяко място, по всяко време и от всяко устройство студентите могат да ползват и редица онлайн книги, издание на Esri. Всички тези ресурси са достъпни на сайта Learn.ArcGIS.com от всяка точка на света за студенти над 18 години и техните преподаватели. Уроците в платформата обхващат теми подходящи, както за начинаещи, така и за напреднали.

Българските студенти могат да се включат в програмата до 30 юни, като се регистрират на сайта https://learn.arcgis.com/en/become-a-member/, от който ще имат достъп до продуктите и услугите в него до 31 август 2020г.

Есри ГИС платформата ArcGIS e световен стандарт в областта на Географските информационни системи, използвана от редица водещи организации, сред които НАТО, Европейската агенция за околна среда, структури на Европейската комисия и др. Стотици хиляди студенти използват ArcGIS всяка година, ръководени от преподаватели и изследователи, както във водещи университети по света, включително Харвард, така и в България.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us