Геодезия

Делегация от АГКК участва в пленарна сесия и конференция в рамките на австрийското председателство

Делегация от Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) участва в конференция и пленарна сесия на Постоянната комисия по кадастъра (ПКК) към Европейския съюз по време на австрийското председателство на съвета на ЕС.  Форумът се проведе на 20-21 ноември 2018 г. във Виена, под председателството на Федералната служба по метрология и геодезия (BEV), националната кадастрална и картографска агенция на Австрия. Това съобщиха от пресслужбата на МРРБ.

Тема на конференцията бе „Надеждност на кадастъра“, в съответствие с основните цели на австрийското председателство за засилване и укрепване ролята на кадастралните организации в цяла Европа в съответствие с принципите на ПКК.

Агенцията по геодезия, картография и кадастър бе представена от делегация, ръководена от изпълнителния директор инж. Виолета Коритарова. АГКК се включи в дискусиите и предложенията по време на конференцията, във връзка с изпълнението на политиките и методическите указания за гарантиране на кадастралните данни и геопространствената информация.

На пленарната сесия на Постоянната комисия по кадастъра бе обсъдена ролята ѝ в осигуряването на приемственост между институциите, укрепването на организацията и нейното влияние. Акцент бе и сътрудничеството ѝ с други заинтересовани групи в Европа.

АГКК участва в пленарната сесия в качеството си на член на Управителния съвет на Постоянната комисия по кадастъра към Европейския съюз.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
 • ГЕОДЕЗИЯ И ВОДОПАДИ: Мечкулският водопад
  ГЕОДЕЗИЯ И ВОДОПАДИ: Мечкулският водопад

  На 8 септември 2023 г., по инициатива на планинския водач на „Планинария“ и автор на книгата „Българските планини“ – Момчил Цветанов, беше направено официално измерване

 • Книга за моделиране на дигитални двойници
  Книга за моделиране на дигитални двойници

  Издателство Whittles Publishing публикува нова книга, озаглавена „3D/4D моделиране на градове – от сензорите до приложения“. Този изчерпателен ресурс е предназначен за напреднали студенти, докторанти,

 • Геодезия и водопади: новата поредица на Геомедия
  Геодезия и водопади: новата поредица на Геомедия

    На 8 септември 2023 г., по инициатива на планинския водач на „Планинария“ и автор на книгата „Българските планини“ – Момчил Цветанов, беше направено официално

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us