Геодезия

Демонстрация на геодезия в музея

Програмата за Европейската нощ на музеите на Националния политехнически музей включва интерактивно представяне на съвременни геодезически инструменти. Екип от катедра „Маркшайдерство и геодезия“ към Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ с участието на гл. ас. Милена Бегновска и ас. Кремена Щерева ще демонстрират технологичните постижения при инстументи като роботизирана тотална станция, ротационен лазер, лазерен скенер, както и класически теодолити и нивелири.

Във витрините на залата, където ще се проведе събитието ще могат да се видят и уникални геодезически инструменти от XVIII-XX в.

За плавното провеждане на демонстрацията ще се погрижи и екип от студенти доброволци.

„Геодезия в музея!“ е с начален час 19:30 на 16.05. (събота), а мястото е Националният политехнически музей на ул. „Опълченска“ 66 в София.

Събитието е част от дейностите от българска страна по международния проект GeoSkills+ .

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • КИГ организира обучителен курс в София
  КИГ организира обучителен курс в София

  Камарата на инженерите по геодезия (КИГ) организира поредното обучение. Курсът за поддържане и повишаване на професионалната квалификация във връзка с чл.20, ал.4 от ЗКИР, по

 • Конференция за световния ГИС ден
  Конференция за световния ГИС ден

  Световния ден на Географските информационни системи (ГИС) и тази година е през ноември. На 17 ще се проведе онлайн конференция по повода.

 • Геодезистите канят на конференция
  Геодезистите канят на конференция

  От Съюза на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) канят днес и утре, 4 и 5 ноември 2021 г. в София на ХХХI Международен симпозиум

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us