Геодезия

Две конференции в София за Световния ГИС ден

Тази сряда (15-ти ноември) в София ще се проведат две конференции по случай Световния ГИС ден. Едното събитие е организирано от ЕСРИ България и ще се проведе в Хотел „Балкан“ (Шератон). Паралелно Световният ГИС ден ще бъде отбелязан на конференция в Капитал форт. Организатор е новоучреденият ГИС алианс, в който участват компаниите Давид Холдинг, Датекс, Каниско, Колма, Мапекс и ТехноЛогика.

Партньори на Световния ГИС ден на ЕСРИ са УАСГ, СУ „Св. Климент Охридски“, СГЗБ, МГУ „Св. Иван Рилски“, БАН и други. Конференцията е разделена на две основни части – пленарна сесия, на която ще се представят новостите от компанията, и сесия за представяне на географските информационни системи в действие. Участието е безплатно като е необходима предварителна регистрация на адрес: https://esribulgaria.com/?uc2013=%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f.

Лектори ще бъдат Омар Бадур, програмен ръководител в Световната метеорологична организация, Евгения Караджова, управител на ЕСРИ България, Бисер Костадинов, заместник-директор на ГД „Гранична полиция“, Оливър Чарлзуърт, Международен директор в Citilabs, арх. Жоржета Рафаилова и Асен Петков от ОП „Софтпроект – ОГП“, Таня Христова – кмет на Община Габрово, доц. д-р Стелиян Димитров от Географика ООД, и Аспарух Камбуров от катедра “Маркшайдерство и геодезия” на МГУ “Св. Иван Рилски”.

Конференцията на ГИС алианс ще се проведе под наслова „INSPIRE 21” и ще бъде открита от председателя на организацията Александър Лазаров и министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Лектори ще бъдат Хендрик Вестербеек, международен експерт по кадастър, Мирослав Матас, старши консултант в Bentley Systems, Александър Кафенбергер, Fujitsu, Георги Гладков, директор на дирекция АГКК, Валентин Йовев, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, Десислава Димитрова, Давид Холдинг, Светлозар Захариев, ТехноЛогика и Христо Дечев, УАСГ. Участието в събитието също е безплатно и изисква предварителна регистрация на адрес: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdRy1UbLtfGOA-yEQhcFw0FrPd875IUfaSBF6_a4QvAgRiMDg/viewform.

И двете конференции имат съпътстващи изложби.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us