Геодезия

Говорещи полета напътстват фермерите в Европа

Фермерите вече могат да получават най-новата спътникова информация за земеделието, като ползват услугата TalkingFields (Говорещи полета).

Свободно достъпните сателитните данни са прецизирани към нуждите на отделните земеделски производители от германската компания Vista. Тя съчетава информацията от сателитни снимки с тази от наземни сензори, за да информира фермерите за състоянието на земеделската земя. „Данните от дистанционните методи стават част от земеделието“, коментира Хайке Бах, изпълнителен директор на Vista. Vista ползват данните от сателита за наблюдение Sentinel-2A.

TalkingFields е на разположение на земеделските производители в Германия, Русия, Дания, Чехия, Полша, Латвия, Унгария и Казахстан.

Vista и нейните партньори наскоро спечели златна награда за иновации на международния търговски панаир за аграрни технологии в Хановер.

Vista работи със земеделски доставчиците да предоставят съобразени услуги. Например, чрез оптимизиране на използването на торове на земеделския производител, разходите и ефектите върху околната среда могат да бъдат намалени. Не бива да се забравя, че оттокът на азот и фосфати има сериозни екологични последици, причиняващи замърсяване на подпочвените води.

TalkingFields не предоставя сурови данни на потребителите, а им дава съвети какво да направят.

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • КИГ организира обучителен курс в София
  КИГ организира обучителен курс в София

  Камарата на инженерите по геодезия (КИГ) организира поредното обучение. Курсът за поддържане и повишаване на професионалната квалификация във връзка с чл.20, ал.4 от ЗКИР, по

 • Конференция за световния ГИС ден
  Конференция за световния ГИС ден

  Световния ден на Географските информационни системи (ГИС) и тази година е през ноември. На 17 ще се проведе онлайн конференция по повода.

 • Геодезистите канят на конференция
  Геодезистите канят на конференция

  От Съюза на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) канят днес и утре, 4 и 5 ноември 2021 г. в София на ХХХI Международен симпозиум

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us