Геодезия

И тази година – две конференции за Световния ГИС ден (обновена)

За втора поредна година София ще бъде домакин на две конференции по повод Световния ГИС ден. И двете събития ще се проведат на 14 ноември.

В Зала Роял на София Хотел Балкан (Шератон) от 9 ч. ще се проведе конференцията по случай 20-тия юбилеен Световен ГИС ден, организирана от ЕСРИ България. Събитието ще бъде разделено на две сесии – пленарна и с примери от приложението на ГИС в страната, озаглавена „Проектираме България заедно“. Сред дискутираните теми ще бъдат:

„Геопространствени данни и технологии в подкрепа на Европейските политики“ на Стефан Йенсен, директор данни, Европейска агенция по околна среда; “Стратегически Геоинформационни технологии и услуги за нуждите на НАТО“ на Джузепе Пино Нобиле, директор Геопространствени технологии, НАТО.

Управителят на ЕСРИ България, г-жа Евгения Караджова, ще изнесе лекция на тема „ЕСРИ ГИС – 20 години проектираме бъдещето на България заедно. Тенденции, развитие и нови приложения“. По време на конференцията ще бъдат представени технологични новости в ArcGIS.

За “Интегрирана ГИС платформа на МВР за криминални анализи, управление при кризи и осигуряване на обществения ред (демонстрация на живо)” ще говори Младен Петров, директор, Дирекция КИС, Министерство на вътрешните работи. Преслав Ганев от Национална компания „Индустриални зони“ ще представи „ГИС практики в пространственото и регионално планиране“. Пълната програма на конференцията се намира на адрес: https://esribulgaria.com/?uc2013=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0. Участието е безплатно, като е необходима предварителна регистрация.

На 14 ноември Гранд Хотел София ще приеме участниците в другата конференция за Световния ГИС ден. Организатори са ГИС Алианс, чиито партньори включват Давид Холдинг, ТехноЛогика, Колма, Мапекс, Петершинег енд Каниско България, ГИС-София, ДатаМап Европа и Геодетект. Началото е обявено от 9 часа. Темата на тазгодишното издание на форума е Location Based Services (LBS) – услуги, свързани с местоположението. Участието за конференцията на Световния ГИС ден, организирана от ГИС Алианс също е безплано, но е необходима регистрация на адрес: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJbRPW2gQn5Fn5jMclAD9KmN314Us6MnT1e6GaCfqdV4aa0w/viewform. Програмата е достъпна на следния адрес: https://gisalliance.org/ (добавено на 12.11.2018). В конференцията ще участва и зам.-регионалният министър Валентин Йовев. Това съобщиха от пресслужбата на МРРБ.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
 • Нов обучителен курс на КИГ за геодезисти
  Нов обучителен курс на КИГ за геодезисти

  Камара на инженерите по геодезия организира провеждане на обучителен курс за поддържане и повишаване на професионалната квалификация, във връзка с чл.20, ал.4 от ЗКИР, по програма, одобрена

 • 25 години УАСГ в Антарктика (покана за изложба)
  25 години УАСГ в Антарктика (покана за изложба)

  Българската геодезия има традиционно място в Антарктика чрез експедициите, в които участват пионери в геодезията на терен. От 29.11.2023 г. всички могат да посетят изложбата,

 • КИГ награди отличниците от УАСГ
  КИГ награди отличниците от УАСГ

  Председателят на Камара на инженерите по геодезия (КИГ) инж. Златан Златанов награди с парична награда и членство за 2024 година десетима студенти, които са постигнали

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us