Геодезия

Инж. Коритарова: Геодезистите работят в стратегически области

В тази трудна за цялата Планета година е особено важно да отбележим Световния ден на геодезиста! 
Обстоятелствата днес не просто подчертават авторитета на професията геодезист и високото призвание на нашата професия. Те позволяват по-ясно и видимо да откроим и приноса на геодезистите за поддържане и овладяване на сложни икономически и социални ситуации. 
Ние от Агенцията по геодезия, картография и кадастър не преустановихме усилията си, макар и в условията на много ограничения, да работим за дигитализация на отрасъла и усъвършенстване на дейностите ни, за да сме на нивотото на очакванията и изискванията на обществените потребности. С особено внимание следим тенденциите, следващите от тях промени, постижения и проблеми в различните тематични направления, свързани с инвестиционните проекти, строителството и геодезията, опазването на околната среда.
Убедени сме в ползотворността на посланието на международната общност за единство на специалистите в тази област, за солидарност и отговорност както към днешния ден, така и към бъдещето. 
Постигнатото, особено днес, потвърждава, че единството е водещо и реалност за българската професионална общност. Инженерите геодезисти с осъзната отговорност работят във всички стратегически области на стопанския живот за повишаване ефективността на прилаганите методики и технологии и въвеждането на нови.
Нека с гордост и тази година отбележим Световния ден на геодезиста! Да потвърдим високата солидарност на професионалната ни общност за бъдещето!
Желая Ви здраве и вярвам, че това, което постигнахме заедно е само началото!

ИНЖ. ВИОЛЕТА КОРИТАРОВА

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
 • ГЕОДЕЗИЯ И ВОДОПАДИ: Мечкулският водопад
  ГЕОДЕЗИЯ И ВОДОПАДИ: Мечкулският водопад

  На 8 септември 2023 г., по инициатива на планинския водач на „Планинария“ и автор на книгата „Българските планини“ – Момчил Цветанов, беше направено официално измерване

 • Книга за моделиране на дигитални двойници
  Книга за моделиране на дигитални двойници

  Издателство Whittles Publishing публикува нова книга, озаглавена „3D/4D моделиране на градове – от сензорите до приложения“. Този изчерпателен ресурс е предназначен за напреднали студенти, докторанти,

 • Геодезия и водопади: новата поредица на Геомедия
  Геодезия и водопади: новата поредица на Геомедия

    На 8 септември 2023 г., по инициатива на планинския водач на „Планинария“ и автор на книгата „Българските планини“ – Момчил Цветанов, беше направено официално

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us