Геодезия

Изследване на Оксфорд: Медиите пазят банките

Проучване на Института за изследване на журналистиката на Ройтерс към Оксфордския университет показва, че в медиен план банковите институции са преминали през кризата сравнително спокойно, тъй като не са били критикувани от медиите, въпреки огромните мащаби на финансовата криза.
 
Изследването отчита и анализира отразяването на банковите и финансовите сектори във Великобритания, Германия, Италия и Франция от 2007 до 2013 г. от основните медии.
 
Прегледани са общо 140 000 статии, а резултатите показват, че  само в 25% от тях се съдържа "негативен" поглед към банковия сектор, като същият процент статии съдържат положителен поглед, а останалите са преценени като неутрални.
 
С 20% от информацията, идваща директно от банките, германските медии се оказват "най-послушните".  Следват ги медиите във Франция – със 17%.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Аерофото помага за планиране на кризи в Австралия
  Аерофото помага за планиране на кризи в Австралия

  Нов инструмент помага на властите в Австралия да се справят с тежки метеорологични условия, съобщава GIM International. Платформата за въздушни снимки и анализ на местоположението

 • Пуснаха джобни версии на важни закони
  Пуснаха джобни версии на важни закони

  Пуснаха джобни издания на закона за кадастъра и имотния регистър и на закона за устройство на територията.

 • МРРБ: 4000 дка свлачища са картирани с аерофото
  МРРБ: 4000 дка свлачища са картирани с аерофото

  В изпълнение на проект BG16M1OP002-4.003-0003-C03 „Превантивни дейности чрез изграждане/възстановяване на контролно-измервателни системи в регистрирани свлачищни райони”, Министерството на регионалното развитие и благоустройството е извършило аерофото

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us