Геодезия

КАТЕГОРИЧНО: Искане за увеличение на заплатите в АГКК

Искане за незабавно увеличение на трудовите възнаграждения в Агенцията по геодезия, картография и кадастър с не по-малко от 20 % обсъдиха президентът на КТ „Подкрепа“ инж. Димитър Манолов и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. За това съобщиха от синдиката на интернет страницата си.

Повод за срещата бе протестно писмо от Синдиката на административните служители към КТ „Подкрепа“, внесено до Министерството на финансите и Министерство на регионалното развитие и благоустройството на 8 август 2022 година. „Агенцията традиционно е пренебрегвана“, се казва в писмото. Например, заплатата на главен експерт в службите по кадастър е 1517 лв., на главен специалист – 1067 лв., а на специалистите – 907 лв. Това води до хроничен недостиг на професионалисти в институция, която по закон е част от списъка със стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност, посочват от КТ „Подкрепа“. Текучеството е огромно, като само от началото на годината са напуснали 50 специалисти от общо 400, които работят в агенцията.

Президентът на КТ „Подкрепа“ уведоми министъра за събрана подписка за провеждане на ефективни стачни действия. Министър Шишков провери преписката и заяви, че ще проведе необходимите разговори в Министерския съвет. Очаква се средствата да бъдат осигурени от нарочен фонд за укрепване на държавната администрация, допълват от КТ „Подкрепа“.

Автор

Geomedia Magazine
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us