Геодезия

Китайците полудяват по малини „Люлин“

От Китай са закупили лиценз за българския сорт малини "Люлин" и тази година ще приберат първата си реколта.  Храстите са купени от Института по земеделие-Кюстендил и това лято за първи път ще дават плод, който се чака с голямо нетърпение.
 
Масово производство ще има и на два сорта череши, създадени в Кюстендил, които са закупени от китайците преди две години. Според проф. Домозетов черешите цъфтят по-късно и са подходящи за високите райони в Китай, където са засадени – на 900 до 1200 метра надморска височина.
 
Беритбата на череши у нас ще започне към 5 юни и да продължи около три седмици, а според учените страната ни има по-голям шанс да реализира късна продукция, защото съседните страни ни заливат с ранни череши, с чиято цена не можем да се мерим.

Автор

Super User

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • Аерофото помага за планиране на кризи в Австралия
  Аерофото помага за планиране на кризи в Австралия

  Нов инструмент помага на властите в Австралия да се справят с тежки метеорологични условия, съобщава GIM International. Платформата за въздушни снимки и анализ на местоположението

 • Пуснаха джобни версии на важни закони
  Пуснаха джобни версии на важни закони

  Пуснаха джобни издания на закона за кадастъра и имотния регистър и на закона за устройство на територията.

 • МРРБ: 4000 дка свлачища са картирани с аерофото
  МРРБ: 4000 дка свлачища са картирани с аерофото

  В изпълнение на проект BG16M1OP002-4.003-0003-C03 „Превантивни дейности чрез изграждане/възстановяване на контролно-измервателни системи в регистрирани свлачищни райони”, Министерството на регионалното развитие и благоустройството е извършило аерофото

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us