Геодезия

Китай планира изстрелването на 18 ГНСС сателита тази година

Китай планира да пусне общо 18 сателита BeiDou-3 през 2018 г. Това заяви главният проектант на навигационната система BeiDou, след като на 11.01.2018 г. бяха изстреляни двойка спътници.

Новите сателити са от третата фаза на съзвездието и използват честота 1575.42 MHz, която съответства на L1 при GPS и Е1 при Galileо. Трите системи са напълно съвместими.

Досегашната втора фаза на BeiDou има 95% покритие на територията и 6 m точност по положение и 10 m по височина. Третата фаза ще има цел за пълна оперативна способност (FOC) до 2020 г. с общо 35 спътника в съзвездието – 27 в средна околоземна орбита и 5 в геостационарна и 3 в наклонена геостационарна орбита.

{module [180]}

Автор

Geomedia Magazine

И все пак тя се върти…
Rotating_earth
Rotating_earth
От категорията
 • КИГ организира обучителен курс в София
  КИГ организира обучителен курс в София

  Камарата на инженерите по геодезия (КИГ) организира поредното обучение. Курсът за поддържане и повишаване на професионалната квалификация във връзка с чл.20, ал.4 от ЗКИР, по

 • Конференция за световния ГИС ден
  Конференция за световния ГИС ден

  Световния ден на Географските информационни системи (ГИС) и тази година е през ноември. На 17 ще се проведе онлайн конференция по повода.

 • Геодезистите канят на конференция
  Геодезистите канят на конференция

  От Съюза на геодезистите и земеустроителите в България (СГЗБ) канят днес и утре, 4 и 5 ноември 2021 г. в София на ХХХI Международен симпозиум

Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us