кофа

Бобева и Терзиева: Българите могат да работят в Испания и Казахстан

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и вице премиерът по икономическото развитие Даниела Бобева очертаха светло бъдеще за българския бизнес.

Български компании с доказан авторитет и опит може да участват в програмата за строителство на Казахстан. Тази възможност лансира министърът на регионалното развитие Десислава

Терзиева участва в българо-казахстанска комисия за икономическо сътрудничество, като акцентът от срещата е решението български фирми да проектират и строят в Казахстан. Освен това се очаква развитие и на туризма с пускането на директни полети от София, Варна и Бургас до Астана и Алмаати.

В подобен дух беше и посещението на Даниела Бобева в Мадрид, където тя се срещна със секретаря на Испанската конфедерация на предприемаческите организации Хосе Мария Лакаса. Българската страна изрази желание да сътрудничи в строителството и жп транспорта. Бобева се срещна и с държавния секретар по инфраструктурата, транспорта и жилищното строителство, като обсъди евентуално привличане на български фирми за работа в Испания. 

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us