кофа

Бургас с открит мол

Бургас ще стане градът с първия открит мол в България. Името му е The Strand („пешеходната пътека”) и ще бъде открит през 2010 г.

В този тип молове, магазините и тротоарните кафенета са разположени по продължение на  „улици”, което позволява на купувачите да се разхождат в по-зелена, открита и приветлива околна среда. Отворените пространства, търговските площи и широките пешеходни зони с навеси и места за отдих пресъздават атмосферата на главна търговска улица като място за пазаруване, срещи и отдих, но на ново, модерно и удобно за достъп място.
Архитектурният проект е дело на  едно от най- големите архитектурни бюра във Великобритания – GMW, чиито предишни разработки са печелили много награди, включително „Европейски Шопинг център на годината”.
Проектът включва 30 000 кв.м. търговски площи, над 8 000 кв.м. пешеходни зони и 26,000 м2 паркинг на едно ниво. Специално направени навеси предпазват откритите зони при лошо време като същевременно светлинни ефекти и графично оформление придават атмосфера и уют. Инвеститор е Зет Би Ес ЕООД.

 

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us