кофа

Днес: напрегнат ден или зрелище за очите?

Днес, около 2 ч. през нощта над България ще може да се наблюдава попадането на Марс  в една права линия със Слънцето и Земята. Това космическо явление се случва на всеки 778 дни или на две години.
То предизвика две противоположни нагласи от страна на астролози и астрономи. За астрономите, феноменът е възможност Марс да бъде наблюдаван почти през цялата нощ по време на движението си по небето. Според програмата на НАСА за изучаване на Марс, планетата ще изглежда като обхваната от пожар с оранжев цвят и ще е десет пъти по-ярка от останалите звезди.
На астролозите пък хич не им е до наблюдение, защото те предупреждават, че в следствие на явлението, вторник се очертава изключително напрегнат ден, криещ много опасности. Според тях нареждането в една линия на Земята, Слънцето и Марс се нарича противостояние и предизвиква трудности в личен и световен план. Заради него ще бъдем податливи на дразнения, няма да успеем да овладеем яростта и недоволството си, а самият ден ще е под влияние на агресията.
Ако вземем само чистите факти, обобщаваме, че на 15-ти април ще наблюдаваме пълно лунно затъмнение, а на 29 април – частично слънчево. Следващото „противопоставяне“ пък ще се случи чак на  22 май 2016 г.

Автор

Super User
От категорията
Гео-портал на минестерството на отбраната

Contact Us